Са задовољством представљамо ново партнерство са Међународном професионалном скаутинг организацијом (International Profesional Scouting Organisation – IPSO) из Лондона.

IPSO је основан у мају 2015. године као организација која обезбеђује курсеве у фудбалском скаутингу и сличним активностима. Данас је IPSO светски лидер у образовању у скаутингу и анализи, кога подржавају фудбалске федерације, клубови, универзитети и институти широм света.

У сарадњи са нашом школом, IPSO први пут у Србији организује дводневни курс НИВО 3 (од основног до про-академског нивоа), у суботу 28. маја и недељу 29. маја. Трајање курса је од 9 до 16:30 часова (уз паузе за кафу и ручак). На овом курсу ћете се упознати са процедурама рада скаута за млађе узрасте, нарочито у погледу скаутинга за специфичне узрасте и развој младих. Овај детаљан и темељан курс неће само проширити Ваше познавање скаутинга, већ и унапредити Ваше тренерске процедуре, односно Ваше посредничке вештине уколико сте агент. Више информација о овом курсу можете пронаћи на линку https://ipsofootball.com/course/talent-id/

Такође, заинтересови ће бити у могућности да похађају додатни курс НИВО 2, који се састоји од 4 радионице и који ће бити одржан у петак 27. маја. Свака радионица траје по 90 минута. У оквиру радионица биће покривене следеће теме: 1. Пристрасност у скаутингу; 2. Увод у идентификацију талената; 3. Први тимски скаутинг и 4. Извештавање о утакмицама.

Више информација о овим радионицама можете пронаћи на линку https://ipsofootball.com/course/cpd-package-1-4/

Цео курс ће трајати око 6 сати након чега ће полазници добити сертификате о учешћу за сваку од одслушаних радионица.

Уобичајена цена овог курса износи 70 евра, али ће само овом приликом она износити 36 евра за све 4 радионице. Ове радионице се одржавају по промотивној цени како бисте се упознали са материјалима и методологијом IPSO организације. Уколико вас ове радионице заинтересују можете и накнадно да се пријавите на НИВО 3, када ћете бити у прилици да стекнете нова знања о скаутингу и анализи.

Уколико желите овоме можете додати и онлајн курс НИВОА 1, чиме бисте до краја викенда завршили сва три почетна IPSO нивоа.

НИВО 1 – онлајн, преко IPSO веб странице. Цена курса је 48 евра, трајање 1-2 сата

НИВО 2 – цена курса је 36 евра (убудуће ће износити 70 евра)

НИВО 3 – цена курса је 200 евра (убудуће ће износити 250 евра), курс траје укупно 15 сати

За више информација можете се обратити Милици Шурбатовић, Висока спортска и здравствена школа, milica.surbatovic@vss.edu.rs , +381117550162.

Резервације можете извршити и директно на IPSO веб сајту.