У четвртак, 23. марта, у нашој школи одржана је промоција уџбеника „Физиологија“, чији су уредници проф. др Владимир Јаковљевић, декан Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и проф. др Гвозден Росић.

Једино што се дељењем умножава је знање, а несебичност уредника у писању овог уџбеника омогућила је укључивање више професора физиологије из региона, међу којима је и наша др Кристина Вукушић.

Присутне је на почетку промоције поздравила в.д. директора Школе проф. Ана Крстић, која се захвалила присутним ауторима, професорима, али и великом броју студената који су дошли да пруже подршку др Вукушић.

Проф. др Владимир Јаковљевић истакао је да је уџбеник намењен студентима основних струковних студија и да су аутори покушали да студентима приближе основне принципе медицинске физиологије, како би они стекли основ за хватање у коштац са свим изазовима које њихово даље образовање у медицини носи.

Један од аутора уџбеника, виши предавач др Биљана Јаковљевић, на интересантан начин, кроз “азбуку физиологије” провела је присутне кроз поглавља уџбеника.

Сам крај промоције обележила је порука др Вукушић студентима да “Физиологија се не учи за школу, она се учи за живот!”