VSZS | Visoka sportska i zdravstvena skola

Сарадња Високе спортске и здравствене школе и ФСС

У понедељак, 18.12.2017. године у просторијама Спортског центра ФСС у Старој Пазови представници високообразовних институција у Р. Србији потписали су Споразуме о стручној и пословно-техничкој сарадњи са Фудбалским савезом Србије.

Генерални секретар ФСС др Јован Шурбатовић, декани и директори високошколских установа из области Физичког васпитања и спорта (осим Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду) потписници су споразума о признавању нивоа академског образовања стеченог на акредитованим установама које школују фудбалске тренере.

Примарни циљ сарадње, између Високе спортске и здравствене школе и ФСС, је заједничка сарадња у области образовања фудбалских тренера и стицања тренерских лиценци, са крајњим циљем значајног подизања нивоа образовања фудбалских тренера и повећања стручног нивоа фудбалског спорта у Републици Србији. Студенти Школе ће током студирања стећи право на добијање националне "Д" и "Ц" лиценце, уз велике погодности за добијање УЕФА "Б" лиценце. На овај начин, студенти ће ући у систем стручног обучавања и усавршавања који реализује Центар за едукацију тренера ФСС који функционише по принципима и стандардима прописаним од стране УЕФА.