VSZS | Visoka sportska i zdravstvena skola

III међународна научна конференција "СПОРТ, РЕКРЕАЦИЈА, ЗДРАВЉЕ"

У петак, 10. маја, у хотелу "М", одржан је први дан III међународне научне конференције "СПОРТ, РЕКРЕАЦИЈА, ЗДРАВЉЕ", у организацији Високе спортске и здравствене школе.
Бројним гостима, учесницима Конференције, најпре се обратио директор Школе, проф. Бранко Бошковић, речима "Знања и здравља никад доста!". Директор Бошковић је, на самом почетку, Конференцију означио као прилику за оснаживање интелектуалног изазова и развој неопходних знања и практичних вештина за решавање најкомплекснијих изазова времена које следи, посебно у областима спорта, здравља и рекреације.
Био је ово добар увод за сјајно предавање мр Зорана Гајића, председника Одбојкашког савеза Србије, који је говорио на тему "Савремене тенденције у врхунском спорту". Првог дана Конференције говорила су још четири позивна предавача: проф. др Милан Чох са Универзитета у Љубљани; проф. др Бујар Саити са Универзитета св. Кирил и Методиј из Скопља; проф. др Горан Тулић са Медицинског факултета у Београду и др Марија Анђелковић, проф. испред Антидопинг агенције Србије. Након пленарних сесија, на одвојеним сесијама презентовано је 67 оригиналних научних и стручних радова из области спортске медицине, физичког васпитања, тренажне технологије и менаџмента у спорту. Сви радови биће објављени у Зборнику радова и моћиће да се користе као научна и стручна грађа. У оквиру сесије Спорт и рекреација уводна предавања одржали су др Марија Зегнал Коретић, проф., са Међимурског велеучилишта у Чаковцу и др Мирослав Марковић испред Завода за унапређивање васпитања и образовања Републике Србије, док су на сесији Здравље уводни предавачи били др Јелена Ивановић из Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије и проф. др Дејан Нешић са Медицинског факултета Универзитета у Београду.