VSZS | Visoka sportska i zdravstvena skola

Одржан семинар "Рукомет - јуче, данас, сутра"

У организацији Рукометног савеза Србије, Рукометног савеза Београда и наше школе, у суботу, 13. јуна 2020. године одржан је семинар „Рукомет – јуче, данас, сутра“.

Семинару су присуствовали водећи људи српског рукомета: мр Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта, Дарко Удовичић, помоћник министра Омладине и спорта, Божидар Ђурковић, председник Рукометног савеза Србије, Драгутин Макарић, председник Рукометног савеза Београда. Испред домаћина, Високе спортске и здравствене школе својим знањем и искуством, семинар су подржали, проф. др Јован Шурбатовић, председник Скупштине и проф. др Небојша Илић, председник Савета.

Рукометном семинару одазвао се велики број тренера, међу којима и дипломирани студенти Школе и бивши репрезентативци: Веселин Вуковић и Иван Лапчевић, а поред њих присуствовали су и: Вук Рогановић, Јова Павлов, Аким Комненић, Зоран Валдевит, Недељко Матић, Драган Врговић и многи други. Успешан студент и заштитно лице Школе био је и Жикица Милосављевић.

На семинару су одржана предавања на интересантне теме:

"Периодизација спортског тренинга", др Небојша Илић, проф.;

"Карактеристике тренажног процеса", мр Предраг Перуничић;

"Психолошка припрема у рукомету", др Маријана Младеновић, проф.;

"Превенције и савремене технологије у лечењу повреда рукометаша", др Милан Бабић, хирург, лекар рукометне репрезентације Србије, и Јован Рогић, виши физиотерапеут.

Семинар је протекао у пријатељском дружењу и добром расположењу и са жељом да размена искуства и стицање нових знања буду делотворни за рукомет у Србији.

По завршетку семинара, др Бранко Бошковић, проф. директор Високе спортске и здравствене школе свим учесницима семинара уручио је сертификате.

Фото/Слободан Сандић