VSZS | Visoka sportska i zdravstvena skola

Дружење државног секретара за спорт Перуничића са студентима, будућим спортским радницима

Данас, 25.02.2020. године, Предраг Перуничић, државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта одржао је јавни час на тему „Стратегија развоја спорта у Републици Србији” нашим студентима, будућим спортским тренерима, менаџерима у спорту и струковним физиотерапеутима.

Госта је представио проф. др Бранко Бошковић, директор Школе и истакао значај оваквог излагања за студенте који су се определили да своје каријере отпочну у области спорта.

Перуничић је студенте упознао са четири главна циља стратегије развоја спорта у Србији за наредних десет година, а то су: школски и универзитетски спорт, спортска инфраструктура, рекреативни спорт и врхунски спорт.

Посебан део свог излагања државни секретар Перуничић посветио је значају едукације у области спорта, од најранијих узраста где су тренери често кључни узори у васпитању деце, до специјалиста, стручњака за одређене спортове и медицинска поља, јер без тога Србија неће моћи да иде у корак са светом и настави да остварује врхунске спортске резултате.