VSZS | Visoka sportska i zdravstvena skola

"Србија на путу до Токија"

Дана, 4. децембра 2019. године, на тачно 232 дана до Олимпијских игара, гост предавач у нашој школи био је Дамир Штајнер, извршни директор Олимпијског комитета Србије, и одржао јавни час на тему “Србија на путу до Токија”.

Кратким снимком са прошлих Игара у Рију дочарао је како је све изгледало на 31. летњим Олимпијским играма, и рекао да ће Токио бити пун иновација и изненађења у позитивном смислу.

Студенти, будући спортски тренери, менаџери и физиотерапеути, будно су пратили приказ “озбиљне машинерије која прати припреме и реализацију Олимпијских игара” и читаву структуру и све активности Олимпијског комитета Србије, а међу њима и наш сарадник у настави Владимир Савановић, олимпијац у једној од најтежих дисциплина, брзом ходању. Иначе, Висока спортска и здравствена школа одувек је у својим клупама имала олимпијце и параолимпијце, међу којима су: Ивана Максимовић, Мирослав Радуљица, Ненад Беђик, Жикица Милосављевић, Миленко Себић, Драженко Митровић, Милош Зарић, тренери Јелена Аруновић и Горан Микец, а за катедром др Небојшу Илића, селектора веслачке репрезентације Србије и председник програмске комисије Олимпијског комитета Србије. Тренутно се навија за студенткињу друге године, Ану Јововић, параолимпијку, која баш ових дана плива за норму за учешће на Олимпијским играма.