VSZS | Visoka sportska i zdravstvena skola

Слободан Ковач, селектор одбојкашке репрезентације Србије, одржао је јавни час у нашој школи

У уторак, 19. новембра, у слушаоници два тражило се место више на заказаном јавном часу са Слободаном Ковачем, селектором одбојкашке репрезентације Србије, на тему „Тајне успеха српске одбојке“. Аплауза није мањкало од самог уласка у слушаоницу, након представљања његове богате и трофејне биографије од стране др Небојше Илића, председника Савета Школе, до исцрпног и прецизног одговарања на питања. Иако је селектор Ковач признао да му је лакше да говори на терену него за катедром, у пракси се то није дало приметити и успео је да одушеви студенте.

Јавни час трајао је много дуже од предвиђеног, јер су студенти желели да питају селектора бројна питања, од тога који статистички програми се користе у одбојци, како конципирати рад са млађим категоријама, какав је план припреме пред квалификациони турнир са одлазак на Олимпијске игре Токио...

Слободан Ковач дао је јасну поруку нашим студентима, будућим тренерима, да је рад са млађим категоријама изузетно важан, без обзира на велики одбојкашки таленат српске нације, 90% је рад, а пред квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре у Токију истакао је да је „пут тежак, али циљ јасан“.